Sanna Johanssons journalistikblogg

Blogg för journalistikkurs HT 2011 Karlstads universitet

with 2 comments

Ja, som ni kan utläsa av både titeln på bloggen och titeln på detta inlägg är detta min blogg för journalistikkursen (MKGA44) vid Karlstad universitet, HT 2011.

På återhörande.

Annonser

Written by Sanna Johansson

2011/08/31 den 09:13

Publicerat i Uncategorized

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Intresant val av artiklar. De har de båda en gemensam nämnare utöver det du skrivit om. Det har med det sätt vi kommunicerar via sociala medier att göra.

  Dels det faktum att det är bloggkändisar – en hel nyhet om människor som är kända för att de skriver om sina liv offentligt. Ofta ses bloggarna, iaf den grupp som bloggar om kändisar, mode och smink, som en ytlig massa- vilket gör en ytligt nyhet till passande för dem. Det är fashinerande att man kan bli känd och skapa sig ett glamourliv baserat på sin blogg. Det ligger så nära till hands- att vem som helst skulle kunna gjort det.

  Den andra nyheten har mycket med facebook att göra. Det berör människor för att många använder facebook, och det ger människor som gör det nya uppslag för användningsområden.

  Verkligen intressant tycker jag, som upplever att stor del av mitt liv handlar om sociala medier- iof beror det mycket på att jag jobbar på en marknadsföringsavdelning och där är det i ropet!

  Mvh Malin Kleve

  Malin Kleve

  2011/09/19 at 02:18

 2. En pseudohändelse och en händelse tagen ur verkligheten… så kanske jag kan sammanfatta dina val av nyheter. Den första är ett gott exempel på vad ”nyheter om ingenting” kan skapas med hjälp av de nya medierna. Skrämmande är dock att så många människor runtom i världen vill läsa om detta. Vad är hönan och vad är ägget?
  Gary Bergqvist

  Gary Bergqvist

  2011/09/26 at 11:05


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: